Esportistes, l’ou us ajudarà a competir millor

21 - 01 - 2020

Recordeu aquella icònica escena de la pel·lícula Rocky Balboa en què l’actor que encarna el boxador protagonista,  Sylvester Stallone, es lleva ben d’hora ben d’hora, quan encara és fosc, i el primer que fa és obrir la nevera, agafar mitja dotzena d’ous, buidar-los en un recipient i menjar-se’ls així, tal qual, abans d’iniciar una dura sessió d’entrenament?

Doncs bé, si sou esportistes i voleu millorar el vostre rendiment heu d’imitar Rocky en això de menjar ous, però en cap cas ingerir-los crus. Dit això, anem a pams.

Nutrició i prevenció

Practicar un esport o fer exercici físic amb una certa intensitat obliguen a les persones a augmentar les necessitats d’energia i nutrients. Una alimentació adequada és molt important per aconseguir el màxim rendiment, reduir el risc de lesions i assegurar la millor recuperació possible. Però alhora s’ha de garantir la consecució d’un estat nutricional òptim i prevenir problemes de salut en el moment actual o en el futur.

Els experts aconsellen un consum de 3 a 5 ous setmanals. L’ou és un aliment complet i econòmic que ens aporta moltes propietats nutricionals amb les seves proteïnes d’alt valor biològic, vitamines i minerals. Fàcil de cuinar, ja sigui bullit, fregit, passat per aigua, en arrebossats, en truita, rebosteria i en salses, entre d’altres, les seves proteïnes tenen una molt bona relació entre quantitat i qualitat d’aminoàcids.

Proteïna, la clau

A més, la qualitat de la proteïna de l’ou és la més gran de qualsevol aliment integral i només aporta 8 grams de greix. L’ou conté vitamines A, B2, B12, D i E i minerals com ara fòsfor, seleni, ferro, Iode i zinc, fet que el converteix en un aliment important per a esportistes.

Es tracta d’un aliment d’un gran valor nutricional que pot ajudar als esportistes a seguir una dieta correcta, la que necessiten perquè el seu rendiment físic sigui òptim.