Unes postres delicioses, molt dolces, gairebé embafadores que, a més, compten amb una textura increïble, suau però compacta alhora. Elaborat a força de rovell d’ou caramel·litzat i sucre, el seu origen, diuen, està lligat a l’elaboració del vi de la zona de Jerez de la Frontera i les clares d’ou usades per a la clarificació del vi; la resta de rovells d’ous eren lliurades a un convent de monges que, per reutilitzar-les, van elaborar aquestes postes.

\

Nivell de dificultat:

Moderada

Quantitat:

10 Persones

Ingredients:

  • 12 rovells d’ou XL
  • 1/2 litre d’aigua
  • 350 grams de sucre
  • Una beina de vainilla
  • 5 cullerades de sucre per al caramel
  • 3 cullerades d’aigua

Preparació:

Pas 1
El primer és fer el caramel. Posa un cassó al foc a intensitat mitjana perquè agafi temperatura, afegeix el sucre i després, l’aigua. Quan vegis que comencen a formar petites bombolles i que el sucre està canviant de color, agafa una cullera de fusta i remou perquè tot es barregi bé. El color del caramel ha de ser mel torrada.

Pas 2
Banya el fons i els laterals del motlle.

Pas 3
Posa a bullir en un cassó l’aigua, el sucre i la beina de vainilla durant uns 14 minuts. Retira del foc i deixa que es refredi.

Pas 4
Bat els rovells amb unes varetes manuals com si anessis a preparar una truita. No facis servir una batedora.

Pas 5
Retira la beina de vainilla de l’almívar.

Pas 6
Incorpora l’almívar a poc a poc als rovells i sense deixar de remoure perquè els rovells no quallin.

Pas 7
Quan ho tinguis tot ben integrat, passa-ho per un colador per treure qualsevol grumoll que s’hagi pogut produir.

Pas 8
Aboca la barreja en el motlle amb el caramel i després posa-la en una cassola gran amb tapa a la qual, prèviament, li hauràs afegit aigua per cuinar-lo al bany maria durant uns 30 minuts.

Pas 9
Comprova si el tocinillo està quallat. Si és així, retira’l del foc i deixa’l refredar. Un cop hagi arribat a la temperatura ambient, posa’l a la nevera.

Pas 10
Treu-lo del motlle amb molt de compte i ja està llest per ser devorat.